Zamieszczone przez namo
Zmierz swoje przyśpieszenie
Zwiń
X
-
szkodzisław
-
namo
-
Apropos wyższego próbkowania - więcej niż 1 raz na sekundę - zapomnijcie o tym. Ten aspekt GPS jest technologią podwójnego zastosowania potrzebną przy naprowadzaniu broni. Bomba, rakieta czy samolot zasuwają 300 m/s. i tam częstotliwość próbkowania i wyliczania pozycji potrzebna jest nawet większa. Dla użytkowników cywilnych wystarczy 1 raz na sekundę.Hanz2k
1,8 T by MT
:admin: bo nie użyłem Szukaj
Komentarz
-
-
Raczej ustalić stałą prędkość jazdy 100km/h wg GPS, sprawdzić ustawienie wskazówki prędkościomierza, powinno być około 105-110km/h zależnie od rozmiaru opon - 195/60R15 - ok. 105km/h, 205/55R16 ok. 110km/h, tak mniej więcej jest u mnie, i wtedy zrobić myk z nagrywaniem prędkościomierza, można nagrywać aparatem co kręci 60fps i mamy dokładność 0,0166(6)s
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Hanz2kApropos wyższego próbkowania - więcej niż 1 raz na sekundę - zapomnijcie o tym. Ten aspekt GPS jest technologią podwójnego zastosowania potrzebną przy naprowadzaniu broni. Bomba, rakieta czy samolot zasuwają 300 m/s. i tam częstotliwość próbkowania i wyliczania pozycji potrzebna jest nawet większa. Dla użytkowników cywilnych wystarczy 1 raz na sekundę.- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
namo
Ja myślę że ten programik to będzie po to by doskonalić umiejętności wajchowania lewarkiem zmiany biegów i pracy lewej nogi. Nawet gdy aplikacja pokaże nam 12 sek do 100 to postarajmy się zrobić to szybciej pobijając poprzedni rekord. I tak w kółko aż powiemy "szybciej się nie da". Czy to będzie 6 sek czy 8 sek nie ważne, ważne że po przygodzie z tym programikiem "zwijam" szybciej niż wcześniej.
Nie ma sensu porównywać swojego wyniku z katalogowym czy jakimkolwiek innym. Po co jakieś 0.5 do 0.7 sek różnicy jest w zależności o litrów paliwa w baku.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Jac_ekJestem uzytkownikiem cywilnym GPS'a ktory ma czestotliwosc probkowania 20Hz, czyli 0.05 sek i dokladnosc 3D siegajaca 3 cm
[ Dodano: Wto 29 Wrz, 09 22:00 ]
Zamieszczone przez namoI tak w kółko aż powiemy "szybciej się nie da".
[ Dodano: Wto 29 Wrz, 09 22:00 ]
Zamieszczone przez namoPo co jakieś 0.5 do 0.7 sek różnicy jest w zależności o litrów paliwa w baku.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez winni77Zamieszczone przez Jac_ekJestem uzytkownikiem cywilnym GPS'a ktory ma czestotliwosc probkowania 20Hz, czyli 0.05 sek i dokladnosc 3D siegajaca 3 cm
Jednak tym sprzetem (podobnie jak i zwyklym GPS) nie pomierzysz dokladnie przyspieszenia wiec tak jak juz wczesniej pisalem - potrzebna jest metoda kombinowana i tyle- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
-
Zamieszczone przez winni77No tak, ale my tu nie osprzęcie geodezyjnym... Polska instrukcja dla zainteresowanych.
jednym z argumentów przytoczonych wyżej, który eliminował gps z użycia go do w miarę dokładnego pomiaru przyspieszenia samochodu było jego próbkowanie, dlatego napisałem że dysponuje sprzętem który ma wyższe próbkowanie i mimo tego nie użyłbym go do pomiaru przyśpieszenia.
Dla mnie EOT w tej kwestii- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Czyli podsumowując, metoda kuchenna - najlepiej aparat foto kręcący 60fps, najprostszy GPS do skalibrowania prędkościomierza, kręcimy obrotomierz, w najprostszym, darmowym programie do edycji video zliczamy (program zlicza) ilość klatek (przeliczamy wówczas na czas) albo czas trwania interesującego nas fragmentu filmu i takim oto pomiarem pośrednim otrzymujemy odpowiedź czy pora już na wirusa czy nie :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Jac_ek, to omów się z kolegą na pomiar a nie łap mnie za słowa. Twoje 20 Hz służy do przyspieszenia pomiaru w miejscu - po prostu szybciej zbierasz próbkę statystyczną. A cywilem jesteś o tyle, że twój odbiornik i jego nabywca są wpisanie do rządowych dokumentów w kilku krajach. I spróbuj swój odbiornik sprzedać do Korei Północnej czy Iranu. Ciekawe jak długo będziesz oglądał świat zza krat jak cię złapią za naruszenie eksportu technologii podwójnego zastosowania.
uncw.edu/.../EC%20Learning%20Tool%20REV%20Oct%2007.pps
PozdrawiamHanz2k
1,8 T by MT
:admin: bo nie użyłem Szukaj
Komentarz
-
Komentarz